Menu
Your Cart

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Εάν συμφωνείτε με αυτό, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κανονικά την ιστοσελίδα.  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Privacy Policy

Προσωπικά Δεδομένα
Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του xoreftaris.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές  και τα  νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ.). Δείτε αναλυτικά :

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το e-shop, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί.
Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του e-shop, έχετε εφόσον είστε δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, (εφόσον έχετε συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Σε παραγγελίες μπορούν να προβούν και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ενώ η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.


Προσωπικά Δεδομένα


Η παρακάτω πολιτική απορρήτου αφορά αποκλειστικά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/πελατών του συγκεκριμένου ιστότοπου.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχουν οι χρήστες παραμένουν στο διακομιστή του ιστότοπου στην Ελλάδα. Αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του ιστότοπου και διατηρούνται σε προσωρινά αρχεία επαναφοράς δεδομένων.

Η εταιρεία μας δε θα προβεί στην κοινοποίηση, πώληση ή γνωστοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας που της παρέχει ο χρήστης χωρίς την ενημέρωση και συγκατάθεση αυτού.

Η εταιρεία μας δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα που παρέχουν οι χρήστες. Για το σκοπό αυτό έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα τεχνικής ασφαλείας και οργάνωσης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται αποθηκεύονται προσωρινά σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης, που ελέγχονται με κωδικούς πρόσβασης και χρησιμοποιούν ειδικές τεχνολογίες και διαδικασίες ασφάλειας.  

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας.

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η εταιρεία μας διατηρεί στην κατοχή της τα στοιχεία των χρηστών για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή για όσο διάστημα ορίζει ο νόμος.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Η εταιρεία μας συλλέγει αποκλειστικά τα δεδομένα που παρέχονται απευθείας σε εμάς από το χρήστη του ιστότοπού μας που έχει συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής λογαριασμού / παραγγελίας, μέχρις ότου μας γνωστοποιήσει ότι ανακαλεί ρητά την παραπάνω συγκατάθεσή του, σύμφωνα με το Ν.2472/1997 όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν. 3471/2006.
Όταν συμπληρώνετε τη Φόρμα Εγγραφής συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:
Email (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
Κωδικό πρόσβασης
Όνομα & Επίθετο
Τηλέφωνο / Φαξ
Διεύθυνση, Πόλη, Τ.Κ., Χώρα
Επωνυμία Εταιρείας
Η εταιρεία μας χρειάζεται αυτές τις πληροφορίες για την ταυτοποίηση του χρήστη που συνδέεται στον ιστότοπό μας και για τη διαχείριση του λογαριασμού και της παραγγελίας του.  Εφόσον ο χρήστης εγγραφεί στο newsletter, ενδέχεται να ενημερωθεί μέσω email για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ή για προωθητικές ενέργειες (π.χ. κουπόνια, διαγωνισμοί κ.α.). Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να σταματήσει τη λήψη ενημερωτικού/προωθητικού υλικού ανά πάσα στιγμή.  
 
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΗ
Σύμφωνα με το νόμο Ν. 2472/1997 και τον κανονισμό GDPR, ο εγγεγραμμένος χρήστης ή πελάτης του ιστότοπού μας έχει το δικαίωμα της πρόσβασης στα προσωπικά του δεδομένα, που έχουμε συλλέξει και επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τα παραπάνω. Επίσης, έχει το δικαίωμα να ζητήσει διαγραφή των δεδομένων αυτών.
Για το δικαίωμα πρόσβασης ή διόρθωσης των προσωπικών δεδομένων, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
Για το δικαίωμα της φορητότητας, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και ακολουθείστε τη διαδικασία.
Για το δικαίωμα στη λήθη (διαγραφή), συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και ακολουθείστε τη διαδικασία.
Σε περίπτωση που ο εγγεγραμμένος χρήστης ή πελάτης δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημά του, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία μας στα τηλέφωνα 2610451221 & 2610342367.
 
Σημείωση για συνδέσμους προς τρίτες ιστοσελίδες
Ο ιστότοπός μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς άλλες σελίδες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανέναν έλεγχο σε αυτές και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για την προστασία και το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχεται σε αυτές, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.


 

Α) Αναφορικά με την οδηγία GDPR:

Το GDPR (General Data Protection Regulation) είναι μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια δεδομένων και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του έτους 2018. Έχει επικαιροποιήσει την υπάρχουσα οδηγία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων εκδόσεως το 1995 και είναι περισσότερο οριοθετημένη από την υφιστάμενη που είχε την ευελιξία της διαφορετικής προσέγγισης / εφαρμογής από το κάθε κράτος της ΕΕ. Αποτελεί τον πυρήνα της απλούστευσης, της ενοποίησης και της επικαιροποίησης των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης σχετικά με την οδηγία στη διεύθυνση www.eugdpr.org

Ο αρμόδιος φορέας που θα εποπτεύει και θα επιβάλλει τις κυρώσεις που θα προκύπτουν από την μη εφαρμογή της οδηγίας σε μια επιχείρηση ή ένα οργανισμό είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα / DPA.

Στο xoreftaris.gr  φροντίζουμε πάντα για τη μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων που αφορούν τα προσωπικά σας στοιχεία. Διατηρούμε τα συστήματά μας στη βέλτιστη κατάσταση με καθημερινούς ελέγχους, συνεχείς ενημερώσεις των λογισμικών, εφαρμογή αυτόματων κανόνων αυτοπροστασίας (firewalls, DDOS protection κλπ), χρήση εξελιγμένων αντιικών λογισμικών (antivirus), οργάνωση του τρόπου φύλαξης των προσωπικών σας δεδομένων με κρυπτογράφιση σε αποκλειστικά δικό μας Server (Dedicated Server).

Έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που να αυτοματοποιούν τις διαδικασίες αίτησης και διαγραφής όλων των στοιχείων που διαθέτει οποιοσδήποτε εγγεγραμμένος χρήστης του xoreftaris.gr.

Πιο συγκεκριμένα ένας εγγεγραμμένος χρήστης έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί το όνομά του, το email και τον αριθμό τηλεφώνου του, να επεξεργαστεί τις διευθύνσεις του, να αλλάξει τον κωδικό του και να κάνει ενημέρωση συνδρομής σε ενημερωτικά δελτία. Επίσης μπορεί να κάνει λήψη των δεδομένων του λογαριασμού του σε μορφή CSV. Και τέλος μπορεί να ζητήσει μια αναφορά με όλα τα προσωπικά του δεδομένα που αποθηκεύουμε και να ζητήσει την αφαίρεση / ανωνυμία των προσωπικών του δεδομένων που αποθηκεύουμε.

Σας ενημερώνουμε ως εκ τούτου ότι για τους σκοπούς της παροχής των υπηρεσιών μας, η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, καθώς και με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 σχετικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, στο εξής «ΓΚΠΔ» ή «GDPR») και ως εκ τούτου ενδέχεται να λειτουργήσει ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας».

Β) Cookies

Το xoreftaris.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας του. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας σε ιστοσελίδες όπως το xoreftaris.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες αλλά και μας επιτρέπουν να σας παρουσιάσουμε διαφημιστικό & επιμορφωτικό περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα η ιστοσελίδα www.xoreftaris.gr.

 

Τα cookies χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

- Αναγκαία Cookies .Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, την αποθήκευση προϊόντων στη wishlist, την ηλεκτρονική πληρωμή. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος , περιορίζεται η προσωπική σας εμπειρία πλοήγησης καθώς και βασικές λειτουργίες υπολειτουργούν.

- Cookies λειτουργικότητας. Αυτά τα cookies θυμούνται τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σας βοηθώντας σας έτσι να βρίσκετε πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάτε.

- Cookies επιδόσεων. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση κλπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος.

- Cookies Διαφήμισης. Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις σχετικές με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή διαφήμισης ή προσφορών που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες σας περιορίζοντας έτσι τα ανεπιθύμητα και άνευ ουσίας διαφημιστικά μηνύματα. Επίσης μας βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών μας.

- Cookies Analytics. Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε.

 

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρίας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα www.xoreftaris.gr

To xoreftaris.gr δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα του για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από μία τέτοια χρήση των cookies από την Google, πατώντας εδώ. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε τον Περιηγητή σας (chrome,firefox edge κλπ), να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ' αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

To xoreftaris.gr δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ., επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης Δικτύου εμφάνισης Google κλπ). Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής αλλά και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google. Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.