Για την δημιουργία του βρεφικού δωματίου το οποίο είναι το αρχικό ποιο όμορφο γεγονός της ζωής σας πριν γεννηθεί το μωρό σας, είναι η επιλογή τον εξής:

Αρχικά θα χρειαστείτε ένα ΛΙΚΝΟ το οποίο θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τους πρώτους 9 μήνες για να το έχετε στο δωμάτιο σας και δίπλα σας για μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχουν πολλών ειδών ΛΙΚΝΟ: Τα κλασικά πού είναι ξύλινα με μη τοξικά υλικά και έχει την δυνατότητα λικνίσματος & τα αλουμινίου που αποσπάτε η μία πλευρά και ρυθμίζετε  καθ’ ύψος για την ασφαλή πρόσβαση στο μωρό και διαθέτουν το στρωματάκι.

Στην ΚΟΥΝΙΑ επιλέγουμε βάση διάστασης στρώματος 60Χ120 για ηλικία 0 έως 3 ετών ΚΟΥΝΙΑ/ΚΡΕΒΑΤΙ διαστάσεις στρώματος 70Χ140 για ηλικία 0 έως 6 ετών

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΕΣ/ΚΟΥΝΙΕΣ όπου μπορεί να ξεκινήσει με στρώμα 60Χ110 και φτάνει έως 62Χ161  για ηλικία 0 έως 10 ετών και διαθέτουν προσαρμοσμένο κομοδίνο.

Για την αποθήκευση τον ρούχων μπορείτε να επιλέξετε πολλών ειδών ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ που οι περισσότερες διαθέτουν καπάκι αλλαξιέρας για μεγαλύτερη ευκολία στην περιποίηση του μωρού σας.

Τα βρεφικά έπιπλα κατασκευάζονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας EN 716-1:2008+A1-2013 & EN 716-2:2008+A1-2013 EN 1221-1:2008, μη τοξικά χρώματα, κάγκελα με πλαστική επιφάνεια για την προστασία της οδοντοφυΐας. 


Το ΣΤΡΩΜΑ θα πρέπει να είναι Ορθοπεδικό / Ανατομικό με υποαλλεργικά υφάσματα. Μπορείτε να επιλέξετε  κοκοφοίνικα ή κοκοφοίνικα με Latex όπου το συνιστούν ακόμα και οι Παιδίατροι.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας ανάλογα με το γούστο σας. Υπάρχουν πολλά σχέδια ΣΕΤ ΠΡΟΙΚΑΣ για την κούνια με χαρούμενα χρώματα, φωτιστικά , χαλάκια, κρεμάστρες τοίχου, καλάθι αποθήκευσης παιχνιδιών κλπ.

Σημαντικό να ξέρετε ότι είναι να ασφαλίσετε γωνίες, πρίζες , συρτάρια , ντουλάπια και γενικά σημεία που είναι επικίνδυνα για το παιδί.